Thursday, May 24, 2012

TERUKNYA

tengah buka2 FB..
tiba2 terbaca status seorang hamba ALLAH nie..
post video orang bersalin untuk suami dia..sebab dia takut..
ok la benda tue kan..

yang jadi teruknya..bila dia start komen..
perempuan yang mati bersalin dianggap mati syahid..(bukan yang teruk)
then adalah kawan dia nie balas..perempuan kalu tak solat..tak tutup aurat..tak puasa..
mana boleh mati syahid kalu bersalin..
hamba ALLAH nie xpuas hati pula..dia tetap pertahankan yang semua perempuan mati bersalin mati syahid..
APA...dia ingat orang yang mati bersalin nie senang2 je ke masuk syurga..
dah xsolat..xpuasa..xttp aurat..mati bersalin je trus masuk syurga...
so orang yang memang buat semua..tambah lagi amalan sunat..kalu mati bersalin masuk syurga..then orang yang memang terang-terang tak buat pun masuk syurga juga la??
wah..bertuah sungguh...
hanya ALLAH saja yang boleh tentukan syurga neraka kita semua..

last2 salahkan kawan yang bagi nasihat...suami sendiri pun salahkan orang yang bagi nasihat juga..
bagi aku la..kalu pun kita xboleh terima pendapat orang tue..xpayah la cakap orang tue bodoh even apa yang orang tue cakap betul..sebab kita xnak terima pendapat dia..
kelakar bila aku tengok laki bini nie bagi komen yang memang nampak kebodohan sendiri..

jangan lah nampak sangat teruk dalam membalas komen orang sampai orang lain boleh tahu yang kamu tue kurang dalam ilmu agama...

semoga hamba ALLAH berdua tue diberi hidayah dan peluang untuk bertaubat...

3 comments:

  1. ce print screen nk baca skali...hehehe...

    ReplyDelete
  2. terjumpa info ni, pasal mati bersalin... sharing is caring :) - Mati Bersalin Akibat Embolisme Paru-paru

    ReplyDelete